Gill Bevan secretaris van de MSCC England tekent op in haar maandelijks verslag:

„Ook Nederlandse leden kwamen op bezoek;  we waren op reis naar Yorkshire en reden natuurlijk over de beroemdste weg [volgens hij die niet genoemd zal worden, voorheen van Top Gear] De Buttertubs Pass in de Dales en vervolgens naar de top voor een pint bij Tan Hill.  Fantastisch!“

 

Onze president Herman met zijn echtgenote Alda en Reggie de Winne met zijn echtgenote Paula beiden lid van de MSCCL zijn op bezoek geweest in Yorkshire. Zij waren vastbesloten om over de beroemdste weg te rijden, die door velen wordt beschouwd als de mooiste route in Engeland. 
Reikhalzend keken Herman & Reggie uit naar de bochtige wegen en adembenemende uitzichten van The Buttertubs Pass in de Dales.

Herman verteld:

„Terwijl we de kronkelende weg omhoog volgden, leken de heuvels om ons heen te zingen van groen en de lucht was doordrongen van een rustige sereniteit.

Na een spannende rit bereikten we eindelijk de top van de Buttertubs Pass. Het uitzicht vanaf daar was werkelijk adembenemend. Groene valleien strekten zich uit tot aan de horizon, met stromende beekjes die als zilveren linten door het landschap slingerden. Het was een plek waar de natuurlijke schoonheid je sprakeloos achterliet.

En natuurlijk, zoals traditie voorschrijft voor reizigers die deze iconische weg hebben overwonnen, stopten we bij Tan Hill, de hoogstgelegen pub van Groot-Brittannië. Daar strekten we onze benen uit, genoten we van een pint bier en proostten we op het avontuur dat we hadden beleefd. Het voelde alsof we op het dak van de wereld stonden, omringd door de ruige schoonheid van Yorkshire“.

Het was een dag vol avontuur, vriendschap en onvergetelijke momenten, een herinnering die ons altijd zal bijblijven. We hebben het privilege gehad om de schoonheid van de Buttertubs Pass en Tan Hill te ervaren, en het was werkelijk fantastisch!!

 

Herman&Alda / Reggie&Paula