Bas van Driel  “De Range Rover fluisteraar 

Jacob Poelsweg 15, America, Limburg, 5966 RA

 

Een beetje onopvallend weggestopt in een mooi laantje aan de rand van America ligt het bedrijf van Bas van Driel. Het bedrijfspand oogt bescheiden, als van een willekeurige dorpsgarage. Achter de deuren zien we geen showroomachtige mooi uitgelichte garage die klanten moet imponeren, maar een functionele ruimte er heerst een atmosfeer van ambachten. Piet Droog, een van de bekendste dorpsfiguren in de muzieknummers van de Americaanse band Rowwen Hèze, heeft hier ooit zijn brood verdiend met sleutelen aan auto’s. 

Met een klein, maar zeer enthousiast specialistisch team wordt bij Bas4cars al meer dan 11 jaar gewerkt aan restaureren en repareren van Land Rovers.

 

Eerste liefde….

 

Bas van Driel werd reeds op 13 jarige leeftijd besmet met het autovirus, hij verdiende een centje bij, bij “Harald en Theo”, zij runden een autogarage in Sevenum. Het dorp waar Bas opgegroeid is. De eerste auto waar hij aan mocht sleutelen was een oranje Saab 96. Het spreekwoord over de eerste liefde zegt het al: “oude liefde roest niet” De “liefde” voor Saab is bij Bas nooit overgegaan, hij draagt dit merk nog steeds een zeer warm hart toe. 

 

Een passie geboren…

Op zijn veertiende wisselde hij zijn eerste motor uit een classic Range Rover. De passie voor Range Rover’s is toen geboren.

Gedreven door zijn liefde voor techniek volgt Bas op de scholengemeenschap Gilde de opleiding motorvoertuigentechniek. Om praktijk en werkervaring op te doen, liep hij stage  bij Driesen Transport in Horst. Het adagium in dit bedrijf was “geit neet, besteit neet”, dit heeft Bas zó geïnspireerd dat het zijn lijfspreuk is geworden. Daarnaast heeft hij stage gelopen bij Land Rover dealer De Koning in Arnhem. Op 18 jarige leeftijd studeerde hij af om vervolgens in vaste dienst te treden bij Driessen Transport. 

 

“Het bloed kruipt waar het niet gaan kan” 

Met deze uitspraak wordt ook bedoeld dat een oude voorkeur of liefde nooit weggaat. Het duurde niet lang of Bas startte, samen met een compagnon, zijn eerste garagebedrijf. Zij vestigden zich in de gemeente Belfeld. Het bedrijf specialiseerde zich, hoe kan het anders, in reparatie en restauratie van Land Rover’s. Het ging niet slecht met het bedrijf, echter in de loop van de tijd ontstond er een conflict tussen hem en zijn compagnon. Constructief als Bas is, heeft hij de oplossing, voor dit geschil, gezocht om geheel zijn eigen weg te gaan. 

 

Bas4Cars ….

Het is 2 januari 2011als Bas zich vestigt aan de Jacob Poelsweg 15, America, Limburg, 5966 RA, toen niet wetend dat dit adres een pleisterplaats zou worden voor iedereen die iets met Land Rover’s of andere geassocieerde merken heeft. Met heel zijn hart, liefde en plezier bouwt hij het bedrijf op. Hij formeert een team van jonge gepassioneerde monteurs, met ieder hun eigen expertise, rondom zich. Hoewel Bas4cars gespecialiseerd is in Land Rover en 4×4-auto’s kunt u er ook terecht met elk ander automerk. De werkplaats is voorzien van de meest moderne apparatuur. Pepijn en Reno zijn zijn “sidekicks”. Pepijn zet graag zijn tanden in V8 projecten. Van restauratie tot compleet weer opnieuw opbouwen. Als hij een motor hoort lopen, “ziet" hij deze als het ware lopen… Ook Morgan's.... 

Alles op het gebied van electronica heeft geen geheimen voor Reno. Hij is APK-keurmeester en specialist op het gebied van Range Rovers & Nieuwe Defenders.

Erkenning en waardering wereldwijd…

Het expertise niveau en de servicegerichte instelling van Bas en zijn team is in de loop der jaren niet onopgemerkt gebleven. Eigenaren, enthausiastelingen maar ook Land Rover dealers van over de hele wereld (meer dan 26 landen) hebben de weg naar America gevonden. De naam Bas4cars reikt tot ver over onze grenzen zelfs uit Hong Kong komen aanvragen. 

 

Rally’s rijden… het ontstaan van BAS Autosport 

Zijn passie en kennis van Range Rover bracht Bas ertoe om rally’s te gaan rijden. In 2015 (het jaar ook dat BAS Autosport actief werd) nam Bas, met een Bowler 90, deel aan het NK. Hij kwam toen uit in de special klasse. Het goede resultaat in deze klasse leidde hem met zijn co-piloot (Han van Goch) naar de T2 klassen. Ook daar bleef het succes niet uit. in 2016 wonnen ze het NK. Na een zeer succesvol jaar kwam Bowler met de nieuwe CSP rally auto. Na deze uitvoering getest te hebben zijn ze in 2017 met deze CSP gaan rijden. In het begin van het jaar nog met de conceptmodellen/prototypes, maar in het voorjaar van 2017 hebben ze onder licentie van Bowler zelf de eerste CSP gebouwd. Met deze auto hebben we in 2017 op het NK een eerste plaats weten te behalen in de T1 klasse. (zie foto's Bas & Han)