ZSLM -rit

Deze rit van 106,8 kilometer is vernoemd naar het startpunt van deze rit , namelijk het hoofdstation van de ZLSM (Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij) in Simpelveld.

De 6de juli was een mooie zonnige dag. Met toestemming van de beheerder van de Brasseriemochten de Morgans op het perron geparkeerd worden hetgeen een mooi plaatje opleverde. Uiteraard was er ook de mogelijkheid om voorafgaande aan de rit een kopje koffie met een stukje vlaai te nuttigen. De meesten die al een kort/lang-ritje achter de rug hadden maakten hier dankbaar gebruik van. Hier werd door de beheerder enige uitleg gegeven over de historie van het pand.

Klokslag 11 uur vetrok de eerste groep onder leiding van Guus door het  Heuvelland. Waarna achter het "gehuchtje" Heyenrath richting Belgie getoerd werd. Opmerkelijk was dat een deelnemer (een bij uitstek "Zuid-limburg/ Belgie landweggetjes kenner") via een nieuwe afslag in Sippenaeken terecht kwam. Toerend door Belgie reden wij aansluitend door Withuis weer Nederland binnen. Nu werd het langzaamaan tijd voor een lunchpauze. Bij Eetcafé de Bosrand te St Geertruid (met een ruime parkeerplaats) werd hier volop gebruik van gemaakt.

Het tweede gedeelte van deze toer-tocht verliep verder door Zuid-Limburg. Natuurlijk werd na de afdaling van de Daelhemerweg even het centrum van Valkenburg, met deze mooie colonne van Morgans, aangedaan. Verder toerend door het Heuvelland kwamen we uiteindelijk terecht bij Auberge De Rousch te Heerlen. Op het zonnige buitenterras werd ter afsluiting nog een drankje genuttigd. Hier werd voldaan teruggekeken naar een geslaagde tocht waarbij opgemerkt werd dat het stukje door Belgieprachtig was maar dat de wegen in Nederland beter waren.

Groetjes,

Guus en Agnes

Jos en Marlou