Mijn eerste keer  “Frühshoppen bij Emmaus in Swalmen” maar zeker niet de laatste keer.

 

Henk Brauer en Benno Kroese hadden geen betere locatie kunnen uitzoeken dan deze prachtige historische hoeve Genoenhof aan de Naborchweg in Swalmen. In de annalen wordt de hoeve voor het eerst genoemd in 1381 en wel als “Nieuwenhof” thans biedt de hoeve huisvesting aan Emmaus Perspectief.  Emmaus Perspectief vangt dak- en thuisloze mensen op die in een periode van hun leven even een steun in de rug nodig hebben, om na verloop van tijd weer op eigen benen te kunnen staan.

Een bijeenkomst op zo’n klassieke locatie doet gelijk denken karaktervolle voertuigen uit vervlogen tijden, waarin auto’s niet vol zaten met electronica snufjes.

Prachtige klassiekers werden er vanochtend gepresenteerd elk met hun eigen verhaal. Muziek en een “proeverij” van koffie, wijn, bier of fris completeerde het geheel. Met de oldtimer’s op de achtergrond levert het geheel een gezellig schouwspel op.

Oldtimer-bezitters, vanuit diverse windstreken vanuit Nederland èn Duitsland showen hun golden-oldies en vertellen vol passie over hun unieke bezit.

Het evenement wordt tot oktober elke derde zondag in de maand van 10 tot 13 uur georganiseerd. Het is echt de moeite waard om ons, op deze mooie, bijzondere en historische locatie te treffen!