Woensdag  15 juli 2020, 

Het is de woensdag na een maanden durende opsluiting vanwege een door de "Chinezen" veroorzaakte aanval op de rest van de wereld, welke wij met veel moeite hebben overleefd.

God zij dank maken wij, door de inzet van Angela en Willem, een trip door ons mooie Limburg en het vroegere Hertogdom Gelre, daarbij de nog vroegere provincie van de Romeinen niet uit het oog verliezende.

Blij waren we , om met 9 Morgans om ca. 10.15 uur te kunnen starten bij Huize van Beest te Velden, met taart van Piet en Mieke, via de "Groen Golf" door de "Maasduinen" richting Xanten.

Snel maar met verstandige snelheid , rubber smerende op de "Landstrasse" van onze  Duitse buren.

Een drankje op de markt in Xanten, de Romeinse tempels en fassaden op eerbiedige afstand passerende, op geniale wijze de dorpen en drukke punten vermijdende onder de bezielende leiding van Angela en de handige stuurkunst van Willem, komen we bij de sluis van het "Limburgs Landschap" in Well, hier dringend enkele alkoholische versnaperingen tot ons genomen en spreuken geklopt. 

Maar de "Tarmac" roept,  want (wat later zou blijken) we moeten de 170 KM vol-rijden. 

Waarlijk geen rondje om de kerk, zoals men zo graag  in het westen van Nederland pleegt te doen. 

Hi hi hi.

Wie sjoen oos Limburg is ...... je zou er avonden over kunnen vertellen, maar wij weten het al lang.

Wij arriveren op de door ons zo geliefde plek in Nunhem , een enkele verdwaalde Morganist verlaat ons zonder te eten.   

Wij maken ons op voor het grote BBQ eten, het wordt een culinaire smulpartij van de bovenste plank, door Jack en zijn zoon, met op de achtergrond het waakzame oog van  Riet. 

Daarbij het zeer te prijzen gerste nat van Lindeboom , enkele smerige moppen vertellende, dan kan het niet meer kapot.

Na enkel ludieke toespraken en grote cadeaux voor de organisatoren , sluiten we (weer te laat ) onze zeldzaam mooie vrienden-dag af. Met de belofte weer snel op stap te gaan, waarvan akte.

Thank you all , cheers Herman !

Foto: Angela&Willem presenteren toertocht Xanten